Nieuws

Jongere generatie kan werk en privé beter gescheiden houden

Volgens de recent gepubliceerde Regus Work-Life Balance Index van Regus, de internationale aanbieder van werkplekken, is ten opzichte van vorig jaar de balans tussen werk en vrije tijd in Nederland met twee punten gedaald. De index is gebaseerd op de meningen van 26.000 professionals in ruim 90 landen.

Nederlanders minst tevreden
Jongere generaties (generatie X en Y) en ondernemers zijn in staat gebleken werk en privé beter gescheiden houden, omdat ze er flexibeler mee om gaan; ze werken minder vaak op vaste tijden op een vast kantoor dan babyboomers en kunnen daardoor ook beter vrije tijd inplannen dan babyboomers. Daardoor zijn ze gelukkiger en productiever op werk.
Met een score van 118 scoort Nederland net onder het wereldwijde gemiddelde van 120. Ook zijn Nederlanders minder tevreden over de balans tussen werk en privé.
Werknemers die bij een klein bedrijf werken en leidinggevenden zijn overigens vaker tevreden. Ondernemers zijn het meest tevreden: 77 procent van hen geeft aan meer te genieten van werk ten opzichte van vorig jaar.

Generatie X en Y werken flexibeler
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, lijkt de oudere generatie minder makkelijk de balans te vinden tussen werk en privéleven. Generatie X en Y zijn opgegroeid met het principe van flexibel werken en lijken meer controle te hebben over wanneer en hoeveel ze werken.
Daarbij genieten jongere werknemers 40 procent meer van hun werk dan babyboomers en zijn zij vaker tevreden over hun productiviteit (81 procent tegenover 70 procent).

Belangrijkste resultaten

  • Nederland scoort 118 in de Regus Work-Life Balance Index 2013. In 2012 was dit nog 120.
  • Het wereldwijde gemiddelde is 120.
  • Ondernemers scoren 131.
  • Respondenten uit de generatie X/Y scoren 126.
  • Respondenten uit kleinere bedrijven scoren 123.

Focus op flexibel werken
Volgens Tom Tempelman, algemeen directeur bij Regus Nederland, is personeel dat gelukkig is op het werk, productiever en zal waarschijnlijk ook minder snel een andere baan zoeken.
Als de banenmarkt aantrekt, gaan bedrijven zich volgens Tempelman realiseren dat ze zich moeten focussen op de uitbreiding van flexibele werkmogelijkheden, zoals het aanbieden van verschillende werklocaties, om talent aan te trekken of vast te houden.
Uit eerder onderzoek van Regus blijkt dat 72 procent van de professionals van mening is dat flexibel werken hun productiviteit verhoogt.

 

Bron: BG Magazine

Nieuws

Referenties

Contact

Hoofdkantoor Medisch Consult B.V.
Haaksbergweg 3
1101 BP Amsterdam

T +31 (0)20 65 08 000
F +31 (0)20 65 08 100
E info@medischconsult.nl

Klik hier om direct contact op te nemen.