Nieuws

Medisch Consult Nieuwsbrief – oktober 2013

Focus op (dreigend) verzuim – ziek uit dienst – vergrijzing

Geachte relatie,

De economische tegenwind blijft aanhouden. De zeilen worden steeds bijgezet. Wat is ballast en wat is noodzakelijk? Nieuwe koersen worden bepaald. Welke vaardigheden worden van de kapitein en stuurmannen gevraagd met deze tegenwinden? Uw medewerkers voelen dit. Mee met de verandering; niet “of” maar “hoe?”

Human Empowerment.  Onze expertise ligt bij het empoweren van uw medewerkers die moeite hebben met deze noodzakelijk nieuwe koersen. Verzuim en buiten de boot vallen ligt op de loer. Staan ze nog aan dek of hebben ze de touwen ongemerkt losgelaten? Graag nodigen wij u uit om gebruik te maken van onze expertise hierbij. Op integere en resultaatgerichte wijze herstellen wij hun autonomie bij u of zo nodig op een ander schip.

Modernisering Ziektewet (Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters).  Graag brengen wij bij u onder de aandacht dat Medisch Consult voor u verzuimactiviteiten aanbiedt aan voormalige werknemers welke arbeidsongeschikt bij u uit dienst zijn gegaan of die binnen 28 kalenderdagen na einde dienstverband arbeidsongeschikt zijn geworden. Deze activiteiten hebben tot doel een verkorting van de verzuimduur en een duurzame herstelmelding. Binnenkort hebben wij voor u als klant een on-line vervolgsysteem beschikbaar om u zowel administratief als ook sturend en schadelast-beperkend hierbij van dienst te zijn. Vanwege het incidentele karakter van deze dienst bieden wij, naast de aansluiting, dit aan op basis van ”Losse Verrichtingen”. Al onze klanten worden over deze beschikbaarheid zo snel mogelijk geïnformeerd. Ook kunt u momenteel al gebruik maken van verzuimactiviteiten op dit vlak.

Vergrijzing en Human Empowerment voor uw 50 plusser.  De laatste jaren is er door de ontgroening en vergrijzing steeds meer aandacht voor de verschillende levensfasen van medewerkers. Ook de Nederlandse overheid wil dat werkgevers hier aantoonbaar aandacht aan schenken. De verschillende levensfasen hebben namelijk een groot effect op het functioneren en de prestatie van uw medewerkers. Het zinvol en effectief inspelen op een nieuwe levensfase is vooral individueel maatwerk. Dit wordt ook bevestigt door de ervaring met de zogenaamde “Mid-life Crisis” en coaching (van de veertiger) die al 25 jaar bestaat.

Voor de ervaren vijftiger (de “ervaren generatie”) die een positieve en gewaardeerde bijdrage wil blijven leveren in zijn werk, heeft Medisch Consult dan ook een nieuw product geformuleerd onder de naam “Highlife Challenge”. Deze vorm van coaching heeft een valide en een wetenschappelijke basis. Het resultaat is een actief betrokken 50+ die concreet weet wat hij te bieden heeft, die weet wat hem daarbij kan faciliteren en die vanuit ‘samenwerking en verbinding’ in het werkproces komt te staan.

Bij deze nodigen wij u uit om uw belangstelling aan te geven betreffende een of meerdere bovenstaande punten. Mail dan naar info@medischconsult.nl en vermeld uw interesse.

 

Nieuws

Referenties

Contact

Hoofdkantoor Medisch Consult B.V.
Haaksbergweg 3
1101 BP Amsterdam

T +31 (0)20 65 08 000
F +31 (0)20 65 08 100
E info@medischconsult.nl

Klik hier om direct contact op te nemen.